Bønn, håp og handling for fred og rettferdighet

Roger Rasmussen, sept.-19

bønn2.jpgEgersund menighet vil denne høsten ha et spesielt fokus på bønn, håp og handling for fred og rettferdighet. Vi er kalt til å skape en mer rettferdig verden for alle. Å vise omsorg for fattige og undertrykte er en integrert del av våre liv som kristne. Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn (Matt 5,9).

I disse dager 15-22. sept. er det internasjonal kirkeuke for fred og rettferdighet i Israel og Palestina. Vi vil under åpen kirke torsdag 19.09 og under gudstjenesten og pilegrimsvandringen søndag 22.09, be om at Gud gir mot til alle som ønsker forandring slik at fred og rettferdighet kan vinne frem. Under pilegrimsvandringen vil vi også ta med Irak, Pakistan og Nord-Korea i våre bønner.

Under gudstjenesten søndag 06.10 vil vi gi offer til NMS sitt arbeid for trosfrihet gjennom menneskerettsorganisasjonen CLAAS i Pakistan. CLAAS gir praktisk og juridisk bistand til unge jenter som blir voldtatt, tvangsgiftet og tvunget til å fornekte Jesus.

Norges kristne råd arrangerer global uke mot moderne slaveri fra 10-17.11. Egersund Menighet vil under gudstjenesten søndag den 10.11 gi offer til Stefanusalliansen som har spesielt fokus på Irak dette året. Vi vil under gudstjenesten be for alle jesidi jentene i Irak som nå får hjelp til å bearbeide traumene etter brutale fangenskap. Denne søndagen markerer menigheter over hele verden «søndag for de forfulgte».

Olav Magne Egebakken fra Åpne Dører deltar på «godt fellesskap på en torsdagskveld» på Menighetsenteret den 14.11. Han skal på reise til Nord-Korea i høst og vil fortelle om sine opplevelser på denne turen. Offer søndag 17.11 går til Åpne Dører.