Hva velger du?

Ingun Stokstad Barane. sept.-19

valgene.jpgVi har nettopp hatt valg. Både i kommune og fylke, og i menighet og kirke. Frivillige har stilt seg til disposisjon for å gjøre en innsats. Og vi fikk være med å velge hvem vi vil skal styre oss framover og i hvilken retning vi vil gå. Det var et viktig valg og jeg håper du var med og ga din stemme!

Men, valg tar vi hver dag. Små og store valg. Hva velger vi skal styre oss, hvilken retning vil vi ha i livet? En ting er de små, kanskje ubetydelige, valgene. Skal jeg ta den eller den genseren i dag? Skal jeg gå tur med hunden nå eller seinere? Andre valg er større. Hvilken utdanning skal jeg ta, hvem skal jeg gifte meg med? Hvor skal jeg bosette meg? Dette er store valg som får store konsekvenser for oss.

Et av de største og viktigste valgene vi kan ta i livet er: Hvem velger jeg å høre på og følge? Vi har mange stemmer som vil si oss noe om hvilke valg vi bør ta.

Her et tips fra Salme 37,5 i Bibelen, Guds ord: Legg din vei i Herrens hånd. Stol på ham så griper han inn.

Dette er en hilsen til oss alle i dag. Hvilke valg tar jeg i dag? Det viktigste valget er å legge dagen og dagens vei i Herrens hender. Vi kan be om at Gud skal lede oss i dag. Vi kan takke han for at han alltid er nær med sin godhet og visdom.

En bønn av Hellige Birgitta er slik: Herre, vis meg din veg. Gjør meg villig til å gå den.

Det er ikke alltid den letteste veien som fører til livet. Noen ganger er veien tung å gå. Men husk også da at Jesus vil være med og lede deg. Han som er veien, sannheten og livet.