Velkommen som konfirmant

Eva Sirevåg og Christiane Krahner, aug.-19

Ferien er over og nå er det tid for å bli kjent med de nye konfirmantene våre. En stor flott gjeng med ungdommer skal være med på aktiviteter og undervisning i menighetene våre fram til slutten av april/begynnelsen av mai.

I den anledning har vi har tatt en prat med Christiane Krahner som er kateket i Egersund menighet for å få svar på noen ofte stilte spørsmål…

Hvem kan konfirmere seg i kirken?

Alle som er født i 2005 og som er bosatt i Eigersund er invitert til å konfirmere seg. Forutsetning for konfirmasjonen er at man er døpt. Dersom man ikke er døpt kan man allikevel delta i konfirmantopplegget og bestemme underveis om man ønsker å døpe og konfirmere seg eller ikke.

Hva betyr det å konfirmere seg?

Ordet konfirmasjon kan bety både «å bekrefte» og «å gjøre sterk». Konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne hver enkel konfirmant. Det forutsettes ikke noe bekjennelse fra konfirmantens side. Hele konfirmantopplegget har i fokus at konfirmantene trives i et godt og trygt felleskap der de kan oppleve troens frihet og at Guds kjærlighet ikke er reservert for noen utvalgte, men at den gjelder alle mennesker.

Må man tro på Gud for å kunne bli konfirmant?

Det er et rykte at man må tro på Gud for å kunne konfirmere seg i kirken, men dette kan tas veldig med ro. Tro er ikke noe man enten har eller ikke har eller kan tvinges på. Tro er noe som er under livslang utvikling. Troens frihet betyr at det alltid er rom for både spørsmål, tvil og nye tanker. Konfirmantopplegget er lagt til rette for det.

konfirmant 20201.jpg

Foto: Robert Dreier T. Holand

Det blir presentasjon av alle konfirmantene i de ulike menighetene.

• Søndag 25. august blir konfirmantene i Egersund menighet presentert på gudstjenesten i kirka.
  • Konfirmantene fra Hellvik blir presentert samme dag på ettermiddsgsgudstjeneste på Hellvik.
  • Søndag 1. september er det konfirmantene på Eigerøy som blir presentert på gudstjenesten i Eigerøy kirke.
  • Sist ut er konfirmantene i Helleland kirke. De blir presentert på gudstjenesten i Helleland kirke søndag 15. september.

Vi ønsker alle konfirmanter velkommen til kirka!