Møter mellom religioner – møter mellom mennesker

Ingun Stokstad Barane, juni-19

Her i Egersund er vi innbyggere med mange ulike kulturer og religioner. Men, felles for oss alle er at vi har et ønske om å leve et godt liv i fred og trygghet.

Nyheter fra hele verden viser oss at det ikke er en selvfølge. Bare denne våren har vi sett terrorhandlinger mot både kristne og muslimer. Det er skremmende.

Her i Egersund håper jeg at vi kan leve sammen, fredfullt og trygt. Tidligere i vår fikk vi en gledelig nyhet at våre muslimske venner for første gang skulle få samles i egen moske her i byen. Det er viktig og fint å samles for å be og dele felleskap på tvers av språk og kulturer.

Så skjedde det triste at moskeen brant. Jeg håper våre muslimske venner snart finner et nytt sted å samles i Egersund.

Jeg ønsker at vi skal få i stand noen faste møtepunkter mellom kristne og muslimske ledere i et dialogprosjekt her i byen når moskeen er i gang igjen.

Samtidig ivrer jeg for møtepunkter mellom de ulike kristne menighetene og gruppene her i byen. Her også handler det mye om ulike kulturer, språk og uttrykksformer. Derfor er det gledelig at vi igjen forsøker å samles til kristne fellesmøter våren 2020. Da håper jeg at også våre venner fra blant annet den eritreisk-ortodokse kirka, burmesiske baptister og den internasjonale katolske kirka vil være med!

De siste årene har jeg hatt gleden av å døpe flere barn og voksne med internasjonal bakgrunn som ønsker å følge Jesus og bli en del av den kristne kirka. Det er like stort og rørende hver gang!

Jeg mener at det er viktig å møtes på tvers av kulturer og religioner. Vi må tørre å være sammen og slik finne ut hva vi kan gjøre sammen for å gjøre livet bedre for alle. «Okka venn» er et fint sted å begynne. I dette prosjektet,- som er et samarbeid mellom Frivilligsentralen, diakonen i kirka og miljøterapeut i flyktningetjenesten-, er målet er å koble vennepar av egersundere med norsk bakgrunn og egersundere med innvandrerbakgrunn. Nye grupper starter til høsten.

Når vi møter og ser andre som er - mer eller mindre - forskjellige fra oss, får vi forhåpentligvis mer forståelse og respekt for hverandre. Vi kan oppdage at tross alt har vi mye som er likt også. Blant annet ønsket om å skape et godt og trygt liv for oss alle her i byen vår.

shaking-hands-2499612_960_720.jpg