Pilegrimer for 10. gang

Eva Sirevåg, juni-19

lite 2.jpgPilegrimsvandring fra Ogna til Egersund har for enkelte blitt noe som hører forsommeren til. For 10. året på rad inviterte diakoniutvalget til pilegrimsvandring. I år var ikke været helt på vår side. Kanskje det var årsaken til at vi kun var ni stykker som startet vandringen fra Ogna kirke sist søndag. Noen gikk hele strekket, mens andre valgte å ta deler av turen. Til sammen var vi 11 vandrere.

Vind, regn og sol

Vi fikk erfare den keltiske velsignelsen som vi innledet vandringen med;

Må din vei komme deg i møte,

Vinden alltid være bak din rygg,

Solens lys leke på ditt kinn,

Og regnet falle vennlig mot din jord.

Og må Guds gode hånd verne om deg til vi møtes igjen.

Vi fikk kjenne på hvordan vinden blåste både i ryggen og rundt oss og solen tittet etter hvert såpass fram at den dannet skygger. Men først fikk vi kjenne på regnet som falt ikke bare mot jord, men også på oss som var ute og vandret..

110.jpg

Fellesskap

Å gå pilegrimstur gjør noe med deg. Du opplever fellesskap med de andre vandrerne gjennom tekstlesing, sang, bønn og godt drøs. Underveis er det to stille vandringer der man går en og en mens fokuset er på enten det en ser og hører eller lar tankene vandre sine egne veier. Stille vandring gir en helt spesiell fellesskapsfølelse.

311.jpg

Vel i mål

I passe tempo, med innlagte pauser for både kropp og sjel kom vandrerne fram til mål – Egersund kirke – i god tid før kveldsmesse. Det er sterkt å komme fram til kirkedøra i Egersund, kjenne på tretthet i kropp og takknemlighet for milene og opplevelsene som er bak og se kamskjellene som pryder inngangsdøra. Et symbol på at Egersund kirke har vært et mål for pilegrimer lenge før vår tid.

42.jpg

Ekstra kjekt er det å komme inn i en kirke der både prest og menighet venter på å feire kveldsmesse sammen med oss vandrere.