Pilegrimsvandring for TIENDE året på rad

Eva Sirevåg, mai-19

Diakoniutvalget i Egersund menighet inviterer for tiende året på rad til en pilegrimsvandring mellom to gamle kirkesteder: Ogna kirke og Egersund kirke, søndag 2. juni. Denne pilegrimsvandringen vil invitere til refleksjon over vår relasjon til skaperverket, til Gud og til hverandre. Tema for i år er «Å vandre med håp», noe som vil prege de innlagte stoppene underveis, med sang, tekstlesning og bønn.

Turen går gjennom variert landskap langs Kystpilegrimsleia, nærmere bestemt langs Vestlandske hovedvei («Kongeveien») og langs den gamle Jærbanen, og delvis langs sjøen. Det er flotte utsiktspunkter underveis. Til sammen er turen omlag 2 mil lang.

Turen innledes med en kort morgenbønn i Ogna kirke; musikk ved organist Geir Palle Haarr. Ved Maurholen blir det ca. en times stopp hvor en kan nyte medbrakt niste. Turen avsluttes med kort kveldsmesse i Egersund kirke ved prest Martin Kolstad. Kveldsmessen er åpen for alle.

pilegrimsvandring 2.jpg

Pakk nistesekken, finn fram gode tursko og bli med på hele eller deler av turen!