Fest for konfirmantene

Eva Sirevåg, april-19

dsc_00581.jpgDet er høytid når konfirmantene kommer pyntet i nye dresser, kjoler og bunader for å feire tiden de har forberedt seg til konfirmasjon. I år var ikke noe unntak når konfirmantene med familier fylte aulaen på Dalane videregående onsdag kveld, da ble det fest.

Christiane Krahner ledet festen og takket konfirmantene for en fin tid sammen, hun bemerket både det gode humøret og hvor høflige konfirmantene er, samtidig som hun oppfordret til å være tydelige, stille spørsmål og tenke nye tanker.

I år har det vært 6 grupper med konfirmanter i Egersund menighet fordelt på Husabø, Lagård og Hellvik. Noe av det de har jobbet med er å bli bedre kjent med hvem Jesus er. Et resultat av dette er 5 filmer som ble laget på konfirmantleiren og vist på festen. Konfirmantene var både regissører og skuespillere. Det var film om Jesu dåp, Bergprekenen, Det siste måltidet og Getsemane - den siste kvelden da Jesus gikk for seg selv for å be. Til slutt fikk vi se film om gudstjenesten slik vi feirer den i dag med både dåp, preken, nattverd og bønn.

Vårs ungdomskor sørget for fin sang og musikk. Når koret stilte opp, var det ikke vanskelig å se at mange av medlemmene også er konfirmanter i år. Sjelden er det så stort innslag av dress og bunadskledde sangere.

Egersund menighet ønsker dere konfirmanter en fin konfirmasjonsdag og et spesielt velkommen videre i kirka enten det er til gudstjeneste eller for å delta på ledertreningskurset «Videre».