«Til minne om en du er glad i» - nærmere Gud

Christiane Krahner, nov.-18

Søndag 4. november var Allehelgensdag. Dette er dagen der vi minnes de som har gått bort, dagen vi er mer sårbare enn andre dager, dagen vi leter etter håp- trøst- gode ord eller opplevelser som hjelper oss gjennom sorgen, og dagen der vi tenner mange lys på gravene.

De som hadde bestemt seg for å komme på konserten «Til minne om en du er glad i» arrangert av organist Beth Elin Byberg sammen med diakoniutvalget, hadde tatt et veldig godt valg for denne kvelden. Jeg hadde gledet meg lenge til denne kvelden i kirken, men alle mine forventninger ble overgått av denne opplevelsen. Mitt førsteinntrykk var belysningen som skapte en trygg og verdig atmosfære der man kunne komme til ro og sitte i fred med sine tanker og følelser.

Så følget konserten med et godt utvalg sanger i forskjellige sjangre fremført av flotte solister fra 9 år til 89 (!) år. Under konserten ble det lest opp navn fra en liste der de etterlatte hadde skrevet inn de som savnes så mye. Det var et samspill av alt- god musikk, berørende tekster og imponerende stemmer. Programmet var lagt opp på en måte som gjorde at dette var mer enn en konsert, det var sjelesorg på høyeste nivå. Til tross artistenes høye profesjonalitet var det aldri tvil om at det var de som bærer tungt og trenger trøst i en vanskelig tid som var i fokus, og det gjorde budskapet om en nær, kjær, bærende og trøstende Gud så troverdig.

Jeg vil gjerne takke alle, både arrangørene og artistene for en enestående opplevelse. Jeg var ikke den samme personen da jeg gikk ut kirka, jeg var et stykke nærmere Gud.

allehelgenskonsert.jpg

Flott lyssetting: Kirken var pyntet og lyssatt på en måte som skapte en trygg og verdig atmosfære under konserten på Allehelgensdag.