Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Tomasmesse - En gudstjeneste for tvilende, letende, kritiske og andre gode kristne

Christiane Krahner, mars-18

tomasmesse.jpgTomasmessen har fått sitt navn fra en av Jesus disipler. Evangelisten Johannes skriver om han: Tomas, en av de tolv, han som ble kalt Tvillingen, var ikke sammen med de andre disiplene da Jesus kom. «Vi har sett Herren», sa de til ham. Men han sa: «Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans og får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.» Joh. 20,24-25

Tomasmessen ble til etter at den finske presten Olli Valtonen hadde kalt sammen prester og frivillige fra forskjellige kirkelige organisasjoner som, liksom han, var bekymret for at kirken hadde blitt fremmed og lite fristende for befolkningens flertall og at antall besøkende i en gudstjeneste hadde stadig gått ned. De satt sammen, snakket og bad om gode tanker og ideer. De ville finne ut hvordan en gudstjeneste skal se ut slik at den er innbydende og inkluderende for alle. Som resultat av disse bestrebelser ble den første Tomasmessen feiret i Agriciola kirken i Helsinki den 10. april 1988 med ca. 800 besøkende, og til i dag kommer hver søndag flere hundre mennesker til den samme kirken for å delta. Tomasmessen har spredd seg over hele Europa og blitt veldig populær spesielt i store byer. Den kom også til Egersund og er blitt en god tradisjon her. Denne gudstjenesten inneholder alt som er karakteristisk for en Tomasmesse: en enkel liturgi, moderne sanger, en kort preken og en åpen del der man kan bevege seg fritt i kirkerommet for å gå rundt til forskjellige stasjoner. Her finner man anledning for å be, skrive ned en bønn, bli bedt for, bli velsignet og delta på nattverd. I tillegg er vi så heldige å få med VÅR Ungdomskor fra Misjonshuset til å synge. 

Det finnes ikke en perfekt tro eller perfekte kristne, men det finnes håp for både troen og kristendommen hvis vi ikke slutter å tvile, spørre og lete.

Velkommen til Tomasmesse den 18. mars kl. 19:00 i Bakkebø kirke!

 

.