Vær med å bygge kirke i Mustamäe

Eva Sirevåg Sæstad, okt.-17

Egersund menighet har fått nyhetsbrev fra Magne Mølster i vennskapsmengiheten vår i Mustamäe. De har hatt et stort ønske om å bygge egen kirke. Og nå begynner kirken (utrolig nok) å ta skikkelig form. For tiden holder byggemannskapet på med isolering av tak og vegger. Bygget skal inneholde kirkerom, kjøkken, kontorer og aktivitetsrom, og være et senter for barn og unge.

Mange har undret seg over at byggingen kom såpass fort i gang. Saken er den at Tallinn by fyller hundre år neste år (2018 - tidligere het byen Reval). Samme år er det hundre år siden Estland fikk sin første selvstendighet. Som en fødselsdagsgave til byen har politikerne i Tallinn – så å si mot alle odds – ønsket å skjenke den folkerike Mustamäe bydel et sakralbygg. For noe slik finnes ikke der fra før av. For de fleste politikerne betyr nok kirkebyggets potensiale som konsertbygg, diakoni- og ungdomssenter mest. Men da byen tilbød å være med og betale kirkebygget for å få det ferdig til jubelåret 2018, var det ikke noe annet alternativ for menigheten enn å «hoppe på toget». Til nå har byen støttet med ca. 14 millioner kroner, om lag halvparten av det kirka totalt er budsjettert til.

Det som startet i 2008 med seks personer som samlet seg regelmessig til bønn for å få etablert en kirke i nærområdet, er snart en realitet. Men menigheten trenger fortsatt midler for å få fullført arbeidet. Menigheten må skaffe mye penger selv på kort tid, helst innen utgangen av november. Fortsatt mangler ca. 1,8 millioner kroner på å gjøre ferdig og betale for alt arbeidet utvendig, og da gjenstår fortsatt det meste innvendig. Fristen for å betale dette og unngå stopp i arbeidet, er i slutten av november.

Husk på menigheten i Mustamäe i bønn og hvis du vil være med å gi en gave, kan du bruke konto 8220 02 85057 og merk med 172703.

img_2791 (640x424).jpg

img_2803 (640x427).jpg

img_2811 (640x359).jpg

Bilder av den nye kirken i Mustamäe, Tallinn under oppbygging. Trykk HER for å lese nyhetsbrevet fra Magne Mølster og Mustamäe i sin helhet.