Konfirmantåret 2017 er i gang, og vi gleder oss!

Christiane Krahner, aug.-17

Det blir spennende å møte nye konfirmanter og vi ser fram til å få følge årets konfirmanter gjennom et lite år. CON DIOS er navnet til boken vi skal jobbe med i konfirmantundervisningen i år også. Con Dios er spansk og betyr MED GUD.

dsc_0135.jpg

Meningen med konfirmasjonen er å bestemme seg for å lage plass til Gud i livet sitt. De aller fleste ungdommer som er døpt ble døpt som babyer, og da var det foreldrene som tok denne bestemmelsen - for troens skyld, for kirkens skyld, for at det var en fin familietradisjon, eller bare for å gjøre noe godt for barnet. Men etter hvert blir man voksen, og må ta sine egne beslutninger. Vil man vedkjenne foreldrenes avgjørelse? Er det noe man kan tenke seg -  å drøfte troen på Gud, å høre mer om Jesus som hadde usedvanlige, lure tanker om hvordan livet på jorden, og blant oss mennesker, kan fungere? Vil man være med i et verdensvidt samfunn som heter kirke?

Det er viktig å ha kunnskap om det man bestemmer seg for. Det er viktig å gjøre erfaringer. Det hjelper å snakke om ting som angår liv og tro.  Det nytter å kunne stille spørsmål.  Det er kjekt å ha noen som svarer ærlig og samvittighetsfullt på spørsmålene, og det er det vi gjerne vil tilby dere som velger konfirmasjon. Vi, en prest (Ingun Stokstad Barane), en menighetspedagog (Astri Svanes Haug), en diakon (Siri Johannessen) og en kateket (Christiane Krahner) står klar til å følge konfirmantene på veien til konfirmasjon.

Kjære konfirmanter!

Vi inviterer til ni spennende måneder fylt med læring, samtaler og diskusjoner, og ikke minst masse sosiale aktiviteter, og innsats for de som trenger hjelp. Dere skal også være med å lage egne gudstjenester og dere skal bli mer og mer kjent med vår menighet i Egersund, og den er kanskje ikke så kjedelig som dere hadde tenkt 😄

Velkommen!