Ukens frivillige - Grethe Albrethsen Hjort

Intervju av Thor Erling Sætrevik og Per Arne Sandvold, aug.-17

dsc_0129-001.jpgHva er dine oppgaver som frivillig?

Jeg er leder og dirigent i Egersund PreSoulChildren og forsanger på gudstjenester.

Hvorfor engasjerer du deg som frivillig?

Det er fordi det er kjekt. Det gir noe tilbake til meg å få drive med noe jeg trives med - sang og musikk. Å være leder og dirigent for barnekoret gir meg inspirasjon. Jeg liker å jobbe med unger. Jeg gleder meg hver gang jeg får gå ut og synge med dem. Du bruker mye energi, men får mye energi tilbake - det tidobbelte av det du gir, smiler hun. Å være forsanger gir meg også sjansen til å drive med det jeg liker, og så er det veldig fint å få være en del av gudstjenestefellesskapet.

Hva mener du er det viktigste med å ha et slikt frivillig engasjement?

Det viktigste for meg er fellesskapet som du får være en del av i en kristen menighet.

Hva er din bakgrunn når det gjelder tro og menighet?

Jeg er oppvokst i Frelsesarmeen. Jeg har alltid gått i en kristen menighet. Jeg var med å drive småbarnssang der i flere år. Jeg var med i ungdomskoret (“Okka kor”) og dirigerte juniorstrengemusikk for barn. Det var i Frelsesarmeen jeg fikk min barnetro, som jeg fortsatt har.

Har du noe mål med ditt frivillige engasjement?

Jeg vil at barna skal like sang og musikk og få en barnetro - gi videre det jeg selv fikk i barndommen.

Hvilket utbytte har du av å engasjere deg som frivillig?

Du blir del av et fellesskap, og det er veldig godt. Det er vel verdt å prøve, fordi det gir deg så mye.