Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Ukens frivillige - Hans Olav Østebrød

Intervju av Thor Erling Sætrevik, juli.-17

hans olav østebrød-001.jpgHans Olav har hatt mange ulike oppgaver som frivillig på bibelskole, folkehøgskole og flere menigheter som student i Oslo. Nå har han flyttet tilbake til hjembyen, Egersund, og bidrar med mange oppgaver i Eigerøy arbeidskirke. - Det begynte nok med at jeg som liten så at foreldrene mine engasjerte seg i bedehuset på Hellvik, mener han. 


Hva er dine oppgaver som frivillig?

Det er spesielt to områder Hans Olav engasjerer seg i: gudstjenester og ungdomsarbeid. - Tidligere var jeg med og dreiv KRIK i Egersundshallen, forteller Hans Olav. - Nå har jeg engasjert meg i Eigerøy arbeidskirke hvor jeg er kirkeklokker/medliturg, er med og arrangerer GUV (Gudstjeneste for Unge Voksne) og har vært med som leder på konfirmantleir. Videre har jeg tenkt å engasjere meg i Kvelds (arbeidskirkas tilbud til ungdom) som starter opp i høst, forteller den engasjerte unge mannen.


Hvorfor ungdomsarbeid?

- Jeg ønsker å bli mer frimodig og tørre å snakke om Jesus. Da er ungdomsarbeid en god arena for ungdommer er mer nysgjerrige og åpne enn voksne, mener Hans Olav. 


Hvorfor engasjerer du deg som frivillig? 

- Det viktigste grunnen til at jeg er frivillig er nok at mitt eget trosliv skal få utvikle seg. Da trenger jeg å være en del av et fellesskap, og å fylle fritida med noe meningsfullt. Samtidig ønsker jeg å bety noe for andre. Frivillig arbeid er givende. Så lenge det er et arbeid som jeg trives med, gir det meg også ny energi. 


- Ta del og form menigheten din!

- Hvis ikke jeg tar en del i en menighet, hvordan kan jeg da forvente at andre skal bidra eller at det skal bli en menighet jeg trives i, spør Hans Olav. - Derfor vil jeg oppfordre andre som er innom kirken - bli med, ta del og form menigheten din!


- Finn dine nådegaver!

Det er ikke alle oppgaver Hans Olav har trivdes like godt i. - I Storsalen i Oslo var jeg lysmann, men det slet meg ut og jeg trivdes ikke noe særlig med det, husker han. Det å være frivillig handler om å teste ut hva man liker, hva som er sine nådegaver - og hva som absolutt ikke er det. Da er det viktig å være ærlig om dette, så ikke oppgaven tærer på kreftene. Da kan man teste ut noe annet, og finne ut hva som er ens nådegaver, avslutter Hans Olav.   

 

.