Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Nye fjes på kirkekontoret

Den siste tiden har det vært mye aktivitet rundt stillingsbildet på kirkekontoret. I fjor høst sluttet vår gode kollega Hedvig C. Karlsen som kateket hos oss og begynte som karriereveileder for Nordic Academy i Egersund. Som erstatter for Hedvig var vi så heldige å få inn Astri Svanes Haug som ble ansatt som menighetspedagog og leder for årets konfirmanter.

I februar måtte staben på kirkekontoret ta farvel med nok en kjær kollega. Kontorets eget kontrollpanel Svein Anton Hansen hadde fått seg ny jobb som pastor i Norea mediemisjon og takket dermed for seg etter 10 år i jobben. Stillingen som informasjonsmedarbeider, sekretær for Helleland menighetsråd og redaksjonssekretær sto dermed ledig, og det er nå Stine Wium Jakobsen som har tatt over stafettpinnen for Svein Anton.

I mellomtiden har den tidligere trosopplæreren vår Christiane Krahner vært under utdanning til å bli kateket. Den 1. mai gikk hun derfor over i ny stilling der hun skal jobbe som «fungerende kateket» mens hun fortsetter på studiet. Astri Svanes Haug fortsetter hos oss som menighetspedagog og trosopplærer for Egersund og Helleland menighet.

La oss bli bedre kjent med de nyansatte 😀


Stine Wium Jakobsen er en engasjert person på 28. år. Hun er oppvokst i Egersund men bor for tiden på Lye med forloveden sin og hunden deres. De har bodd på Jæren i tre år og trives godt med det, men til høsten pakker de og flytter tilbake til Egersund hvor de trives enda bedre!

Hva har du gjort før du begynte hos oss?

De siste 7 årene har jeg jobbet på support avdelingen til Visma Unique på Jåttåvågen. Før dette snuste jeg på yrker som pleiemedarbeider, vaskehjelp, telefonselger og butikkmedarbeider.

Hvorfor søkte du på stillingen som informasjonsmedarbeider på kirkekontoret?

Det var flere grunner til at jeg søkte på nettopp denne jobben. Jeg trives veldig godt med kontorfaget og ønsket gjerne å fortsette med dette. I stillingsannonsen ble det vektlagt at vedkommende de søkte etter måtte like og formulere seg og beherske fotografering. Dette er noe jeg trives godt med på fritiden og vil gjerne ha det som en del av min arbeidsdag. Jeg kjenner også flere som tidligere har jobbet på kirkekontoret og samtlige har skrytt av det gode arbeidsmiljøet her.

Har du gjort deg opp noen tanker om hvordan du ønsker å profilere menigheten på sosiale medier?

Jeg ønsker å formidle et budskap om at alle er velkomne i kirken! Dette skal være en inkluderende og trygg plass der alle skal kunne være seg selv - uavhengig av bakgrunn. Vi er ment for å leve i fellesskap og relasjoner er avgjørende for kirkens fremtid. Det er viktig for meg at Den Norske Kirke bevarer et godt rykte og jeg vil være med å bygge opp under dette. 

Hvordan trives du så langt?

Jeg har møtt så mange kjekke mennesker de to månedene jeg har jobbet her av både ansatte og frivillige at det er umulig å ikke trives! Det er mye å sette seg inn i men jeg liker veldig godt arbeidsoppgavene mine og jeg har mange gode «lærere» rundt meg. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten og nå gleder jeg meg bare til å bli bedre kjent med både menigheten og arbeidet som blir gjort her.


Astri Svanes Haug er gift og har 3 barn, en katt som de deler med naboen samt 3 høner. Hun er utdannet førskolelærer, men har litt ekstra utdanning innen pedagogikk og kristendom. Hun er glad i sang og musikk, og bruker mye tid i Misjonshuset.

Hva har du jobbet med før, og hvordan vil du bruke dette i din nye jobb som menighetspedagog?

Jeg har jobbet i nesten 20 år i barnehage før jeg begynte som menighetspedagog. Jeg har jobbet i litt ulike barnehager, men 3 av dem har hatt utvidet kristen formålsparagraf, så det å snakke om Bibelen og «Jesus og di» har jeg gjort i mange år i jobben min. Erfaringene med å legge dette fram på en måte som er tilpasset den aktuelle aldersgruppa tenker jeg er gull verdt å ta med seg inn i menighetspedagogstillingen.

Du tok jo over konfirmantundervisningen for Hedvig dette året. Hvordan har det vært å følge konfirmantene denne tiden?

Det har vært utfordrende, fantastisk spennende og lærerikt. Å gå fra barnehage med 0-6 åringer til 14-15 åringer syntes jeg virket utfordrende og faktisk litt skummelt. Men det viser seg at ungdom er en flott gruppe som det er veldig lett å bli glad i. De er engasjerte, livlige og fulle av humor. Det å få lov til å følge, undervise og konfirmere 113 fantastiske ungdommer har vært flott. De har alle satt spor i mitt liv på en positiv måte, og det er jeg veldig takknemlig for. 

Hva gjør du for å slappe av etter en hektisk periode som dette?

Går rett over i forberedelse av tårnagenthelg for 8 åringer som skal være i helga! I fjor sommer ble vi ferdige med hytta vår i Svånes, så der liker jeg å oppholde meg og slappe av. Ellers går livet sin vante gang med barn og ungdom i hus. De er store nok til at jeg kan ta meg en blund på sofaen etter endt arbeidsdag, så da går det greit å hente seg inn igjen. Ellers er jeg glad i å lese bøker. Ulempen er at det må planlegges nøye når jeg starter på en ny bok, for jeg har ofte vondt for å legge den fra meg før siste ord er lest, og det er ikke alltid det er like forenelig med hverdagslivet ellers.

Hva ser du fram til i den nye jobben?

Det er mye å se fram til. Vi kommer til å endre litt på arbeidsfordelingen på kontoret, så fra å være alene om ansvaret for konfirmantene til å ha noen å dele dette ansvaret med gleder jeg meg til. I tillegg skal jeg jobbe mer med de ulike tiltakene vi har for de ulike aldersgruppene fra 0-18 år og det er veldig spennende. Det er en veldig annerledes måte å jobbe på i forhold til jobb i barnehagen der det er de samme barna som kommer hver dag. Nå får vi møte dem en dag eller to, og så ser vi dem ikke igjen før ved neste tiltak om vi er heldige. Det gjør arbeidet utfordrende og variert, og det liker jeg godt med jobben min.


Christiane Krahner er en sporty dame fra Tyskland på 54 år. Hun er gift, har 4 døtre og 5 barnebarn. Hun har bodd i Norge siden februar 2008.

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din og hva du har jobbet med før du begynte hos oss?

Jeg ble født og oppvokst i det tidligere Øst-Tyskland og har studert teologi og har vært prest fra 1988-2008. Jeg har hatt flere jobber siden jeg flyttet opp til Norge, blant annet som personlig assistent og assistent på Grøne Bråden skole.

Hvordan har det vært å gå fra å jobbe som prest i Tyskland til din nåværende stilling som kateket i Egersund?

Jeg har i grunnen vært prest i halvparten av mitt yrkesliv og det har preget mitt liv og min personlighet i stor grad. Jeg trivdes veldig godt med de varierte utfordringer og syntes det var både krevende og givende å følge opp mennesker i alle slags livssituasjoner og å kunne være med dem å skape en relasjon til troen og Gud. De siste årene som prest var derimot preget av stress og press. Jeg og mine kolleger ble pålagt for mye arbeid som ikke hadde noe til felles med prestens oppgaver. Så jeg var ganske lei og nesten utbrent da jeg kom til Norge. Jeg hadde derfor ikke noe problem med å gå fra prestejobben, og det var veldig nødvendig for meg å jobbe med noe helt annet og å lære skikkelig norsk før jeg kunne tenke meg å søke om en stilling i Den Norske Kirke. Nå er jeg bare glad for at jeg har funnet tilbake til det som jeg føler er min plass og min oppgave. 

Hva har vært det beste med å jobbe som trosopplærer?

Det må være å høre på hva de små tenker om Gud, Jesus og troen. Jeg har blitt utfordret på å jobbe annerledes og oppdaget at jeg var mye mer kreativ enn jeg trodde.

Hvilke forventninger har du til jobben som kateket?

Min livserfaring har lært meg at det er lurt å ikke komme med de store forventningene da man blir fort blind for de andres forventninger og det som virkelig er viktig. Så jeg gleder meg til å ta ansvar for det som skjer i menighetens trosopplæring. Jeg ser frem til å jobbe med både barn og ungdom og setter stor pris på et godt samarbeid med alle som er involvert i dette arbeidet.

Har du reiseplaner for sommeren?

En av våre 4 døtre bor med familien sin i Tyskland. I år har jeg og min mann planlagt å tilbringe vår ferietid med dem. Så vi reiser sammen til en plass i Syd Tirol. Vi liker veldig godt dette område og å gå fjellturer i Alpene.

dsc_00571.jpg

Nyansatte: Stine Wium Jakobsen, Astri Svanes Haug og Christiane Krahner har alle begynt i ny jobb på kirkekontoret. 

Foto: Jørgen Tore Omdal

 

.