Konfirmantfest på Dalane

Tekst og foto: Eva Sirevåg Sæstad, april.-17

Konfirmantfest på Dalane

Det er litt av et syn når aulaen på Dalane videregående fylles opp med konfirmanter kledd i fineste konformasjonsstasen. Onsdag kveld var alle konfirmantene i Egersund menighet samlet til fest. En flott markering av konfirmasjonstiden som nå går mot slutten.

Gud og «skjeva»

Astri Svanes Haug som i år har ledet konfirmasjonsundervisningen, presenterte de ulike gruppene med en oppsummering av hva konfirmantene sitter igjen med av inntrykk og lærdom etter disse månedene. Stikkord som nye venner, god «skjeva» og saft, leir, historier, god stemning og kjekke samlinger gikk igjen. Så hadde de lært at Gud alltid er med, at han ikke er så seriøs som de trodde og at det går an å gjøre feil. De har også lært å be «Vår Far» og et nytt bordvers.

Mennequin challenge

Konfirmantene har vært delt inn i grupper alt etter om de går på Hellvik, Husabø eller Lagård. Alle gruppene har laget en mennequin challenge som ble vist på festen. For ungdommene var visstnok dette veldig 2016 og ut nå i 2017, mens en del av de som ikke var i bunad eller ny dress lærte nok et nytt ord på denne festen. Vi fikk se film der konfirmantene står helt stille i en bestemt situasjon eller handling. Tema for filmene var jul, dåp, bryllup og påske. Hver gruppe hadde valgt musikk som de mente passet godt til filmen.

Kort, rose og gode ord med på veien videre

Etter hver film gikk gruppene opp for å få et kort med en personlig hilsen på og en rød rose. En fin måte å presentere alle konfirmantene på. Vi fikk også høre vakker og stemningsfull sang av konfirmant Sunniva Vanglo.

mottar kort.jpg

Deler ut kort: Astri Svanes Haug deler ut kort med personlig hilsen til konfirmantene.

leser kort.jpg

Personlig hilsen: Konfirmantene hadde besvart spørsmål som "Hva liker du med å være ungdom", "Hva er vanskelig" og "Hvem er du om 15 år" på baksiden av disse kortene tidligere i konfirmasjonstiden.

rose utdeling.jpg

Rose utdeling: Konfirmanter på rekke og rad under utelingen i aulaen på Dalane.

uke 17.jpg

Sang og diktlesning: Sunniva Vanglo bidro med nydelig sang og Thea Bergum Sandve og Thea Sleveland leste hver sine bibelvers.

Tidligere kateket Hedvig Karlsen holdt andakt som hun avsluttet med å synge «Har du fyr» på nordlandsk som en spesiell hilsen til konfirmantene.

Før konfirmanter og foreldre kunne avslutte med brus, kaffe og kaker ble alle konfirmantlederne behørig takket for arbeidet de har vært med på. Det samme ble Vår’s ungdomskor som bidro med flott korsang og solosang.

Alle konfirmanter med familier ønskes lykke til med høytidelig gudstjeneste og konfirmasjon enten det er nå søndag eller om fjorten dager.