Blir kjent med kirka og Jesus

Eva Sirevåg Sæstad, april.-17

I år har dåpsskolen hatt i alt fire samlinger på torsdag ettermiddager i tillegg til gudstjenesten 12.mars da det var utdeling av Min kirkebok 6. Samlingene har vært enten på menighetssenteret eller i en av kirkene.

Dåpen

Første samling var allerede torsdagen i uka etter gudstjenesten. Denne dagen var det viktig å bli kjent med hverandre. Alle fikk identitetskort slik at både store og små kunne lære å kjenne navnene. Tema på første samling var dåpen og det å bli kjent med dåpsritualet. Dåpslyset blir tent og fortellinger og sanger er lagt opp slik at 6-åringene kan være aktivt med. På alle samlingene er det tid både til lek og et lite måltid.

img_3203.jpg

Drømmeren

På samling nummer to var det historien om Josef – drømmeren som var tema. Christiane samlet barna i ring rundt seg på gulvet og fortalte om den unge mannen som hadde så merkelige drømmer. Hun fikk god hjelp av “skuespillerne” Astrid Haug og Arild Thorsen.

Sang og samtale hører også med i samlingsstunden.

img_3215.jpg

Påske

Tredje gangen på dåpsskolen møtte alle opp i kirka. Denne uka var det kunstutstilling nede i selve kirkerommet med bilder fra bibelhistorien malt av Nelly Bube. Tema for samlingen var påsken, da Jesus red inn i Jerusalem og Jesus siste måltid med disiplene. Da var det kjekt å kunne se på bildene med motiver fra disse hendelsene. Etterpå samlet barna seg i det nye lille rommet i andre etasje i kirka. Her var det ikke plass til mødre eller fedre, de måtte stå på gangen og vente.  Barna fikk høre om inntoget i Jerusalem og om nattverden og hva som skjer da. Måltidet denne gangen ble servert slik som på Jesu tid, sittende på puter på gulvet.

img_3219.jpg

Forberedelse

Siste samling var nå på torsdag i Bakkebø kirke og da var forberedelse til søndagens gudstjeneste det viktigste. På gudstjenesten skal 6 – åringene være med å bidra både med sang og dans. Når kirka er full av både søsken, foreldre og besteforeldre er det viktig å ha øvd godt først. Vi kan bare ønske velkommen til Bakkebø kirke på søndag til en gudstjeneste med sterkt innslag av 6-åringer.