Spennende kunstutstilling i kirka!

Eva Sirevåg Sæstad, mars.-17

«Den store fortellingen» er en samling av 56 malerier av kunstneren Nelly Bube, en utstilling som har vært på vandring i norske menigheter siden 2015. Utstillingen har to tema.

«Fra Eden til Damaskus» viser 26 bibelfortellinger der kunstneren begynner med skapelsen og gjengir bibelhistoriene i bilder helt til Paulus møter Kristus utenfor Damaskus.   ”Sennepsfrøet” har 30 malerier der Nelly Bube tar oss med til mange av lignelsene som Jesus fortalte.

Bibelselskapet tilbyr denne utstillingen til norske menigheter og forsamlinger.

Fra 28. til og med 31. mars er det Egersund kirke som får besøk av utstillingen.

kollage av kunstutstilling i egersund.jpg

Se flere bilder på www.nellybube.no

Passer for både store og små

Bildene passer både for barn og voksne. Bildene har en sterk og rik fargebruk og selv om det i utgangspunktet ikke er illustrasjoner med tanke på barn, er det lett å kjenne igjen historiene i bildene både for små og store.  Alle bildene har en bakgrunn med gull. Dette gjør at bildene henger sammen selv om de forteller hver sin historie.

Da Nelly Bube ble en kristen ble både livet hennes og måten å male på forandret. Tidligere brukte hun mye mørke og dystre farger.  Nå bruker hun sterke farger og gull.  Gullet symboliserer det guddommelige nærværet. Nelly Bube ønsker at hvert bilde skal synge en gledessalme til Gud.

Enten du vil komme for den kunstneriske opplevelsen eller for å få ta til deg budskapet i bildene, så er du hjertelig velkommen til kirka disse dagene. Den vil være åpen hver dag fra kl. 15.30 – 18.00

Kunstneren

Nelly Bube er født 18. juni 1949 i Karaganda i Kasakhstan. Hun er en anerkjent kunstner i hjemlandet og har flere utstillinger bak seg både i innland og utland, i tillegg har hun utgitt bøker med illustrasjoner fra bibelske fortellinger.

Velkommen til en reise med fargerike bilder i bibelske hendelser og fortellinger!