Hyggelig kveld i arbeidskirka

Arne Espeland

Egersund Mandssangforening sørget for en hyggelig kveld for de over 100 som kom på lørdagskvelden 18.februar.

Opplegget var enkelt og greit: Varm mat (fylt bakt potet), koret og til slutt kaffe og kaker med god tid til drøs rundt bordene. Koret hadde en flott konsert som varierte i hele livets bredde: Fra det sakrale med eget englekor til det mer løsslupne med husbandet i spissen. Det ble også tid til mimring om korets historie med start 17.mai 1901 og arbeidet med å pusse opp Losjen slik den fremstår i 2017. Mot slutten ble vi tatt med på en allsang-runde med kjente og kjære sanger om Egersund.

Koret er jo godt vant med å synge i store katedraler, blant annet i Peterskirken i Roma. Eigerøy Arbeidskirke har ikke disse dimensjonene, men er vår lokale del av den verdensvide kirka. Det er sagt at vi har to fødselsdager i livet, den dagen vi er født og den dagen vi er i Roma for første gang. Min «romerske fødselsdag» er 30.april 2013.

Sang og hygge er viktige deler av livet. For de som ønsker mer av dette går det an å ta i mot invitasjonen til arrangementer i regi av Egersund Mandssangforening, for eksempel Engelsk teselskap i Losjen.

Et lite sitat i sakens anledning på grønn resept:
Både internasjonal og etter hvert norsk forskning kommer stadig med nye vitenskapelige bevis for at det er lurt å holde sangstemmen i hevd. Synger du sammen med andre, får du enda mer helse, livskvalitet og velvære på kjøpet.

egersund mandsangforening jubileumsbilde 2017.jpg

Egersund Mandsangforening bidrog med en variert konsert på Eigerøy. Jubileumsbilde i 2017 fra Losjen. Foto: Morten Aakre