Ga hverandre påfyll

Thor Erling Sætrevik, febr.-17

Hva fyller du på med? Lørdag 4.februar inviterte Eigerøy menighet til dette semesterets inspirasjonssamling. De fremmøtte ble utfordret og inspirert til åndelig påfyll i hverdagen.

Har det noe å si om jeg spiser havregrøt til frokost, og kan jeg gjøre det til en vane? Har det noe å si hva jeg bruker tid på og eksponerer meg for i ulike sammenhenger? Påvirker det jeg inntar av informasjon også hva slags valg og handlinger jeg gjør?
På inspirasjonssamlingen delte ulike mennesker erfaringer fra sine liv. De snakket om hva som gav dem åndelig påfyll, og bidro slik med påfyll til de fremmøtte.

påfyll web.jpg

PÅFYLL: Alf Georg Østebrøt brukte innholdet på frokostbordet for å forklare hvordan man kunne få gode vaner.

Noen fortalte troshistorier, andre sang, noen utfordret og andre delte sine tips til å vedlikeholde gode vaner for tro i hverdagen. Hver på sin måte viste de at det finnes ulike måter å fylle på og inspirere hverandre til tro også utenfor kirka og gudstjenestetid.

petra hovland web.jpg

Bønn og salmer: Gyrid Espeland (t.v.) snakket med Petra Hovland som fortalte at bønn og salmer kunne være viktig for å bevare troen i hverdagen.

Etter å ha lyttet til de ulike innleggene delte man et bedre måltid: hjemmelaget kjøttsuppe og flatbrød, og kunne drøse om det man hadde hørt. Det kan være inspirerende å høre fra andres hverdagslige erfaringer med tro. I løpet av to effektive timer fikk man uansett både åndelig og fysisk påfyll denne lørdags-formiddagen.

mari sandve web.jpg

Lovsang: Mari Skaara Omdal (bildet) fortalte at å synge lovsang var en viktig måte for henne å få påfyll.

mat web.jpg

Fysisk påfyll: Også magen trenger påfyll. Heldigvis hadde gode kokker sørget for en deilig lunsj. Foto: Trine L. Sætrevik