Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

God oppslutning om KRIK og Yngres på Helleland

Kari-Johanne Melhus, jan.-17

 

På Helleland drives det flere kristne aktiviteter overfor barn og unge.
Her kan du lese litt om Kristen Idrettskontakt (KRIK) og Yngres.
 

KRIK (Kristen Idrettskontakt)

KRIK ble startet opp på Helleland for 10 år siden. Dette er en landsomfattende organisasjon som ønsker å bevare, inspirere og å vinne idrettsfolk til kristent liv i både idrettslag og menighet. Norleiv Gudmestad har hatt hovedansvaret i disse årene. 

KRIK har samlinger på Helleland Grendehus annenhver fredag, og har et nært samarbeid med menigheten på Helleland. Ungdommer fra 8.klasse og oppover kan bli medlemmer. Aktiviteter som fotball, innebandy, volleyball, badminton og bordtennis er veldig populære. I pausene mellom aktivitetene holdes det en andakt, som en av de ansatte i menigheten, eller en frivillig medarbeider står for. Det hender også at KRIK får besøk av aktive idrettsfolk og representanter fra KRIK Rogaland. Til slutt er det en sosial samling med pizza og brus. 

KRIK drar også på turer. I flere år har de reist til ishallen på Nærbø for å spille curling. Mange av ungdommene deltar også på KRIK-cup på Vikeså. 

Oppmøte variere en del, de siste årskullene på Helleland har vært små, men da er det veldig kjekt at de tar med seg klassekamerater fra byen opp til Helleland. Det er veldig kjekt at mange fortsetter i KRIK etter ungdoms- og videregående skole. Disse gjør en fantastisk jobb som ledere. Nye medlemmer er alltid velkomne.

krik helleland.jpg

Sittende på scenen, fra v: Eilin, Tom Kåre, Anne, Jørn André, Kenneth og Karl Inge. Foto: Siri Johannessen

stepping.jpg
 

YNGRES

Yngres ble startet opp i 1976 av Gerd Årrestad og Agnes Jorunn Hetland Storhaug og ble holdt på Grøsfjeld Skulehus på Egeland. Torunn Birkeland ble med etter ca et år. Ingunn Turid Hetland var også med en stund.

Der holdt de til i over 30 år, men på grunn av huset sin dårlige forfatning, ble huset stengt i 2011. Yngres ble da flyttet ned til fjøset til Torunn og Torbjørn Birkeland på Nedre Hetland.

Yngres er et tilbud til barn og ungdom fra 5.klasse og oppover så lenge de ønsker, og de har samlinger ca annenhver tirsdag. Et sted mellom 15 og 20 barn og ungdommer møter opp hver gang, og stort sett er det bygdas egne. De starter opp i midten av september, og er det da godt vær, så blir det bålbrenning med pølser og pinnebrød. Det blir levert ut lapper med oppstartsdato, og så får de en halvårsoversikt over datoene. 

Aktivitetene på Yngres er blant annet trearbeid, maling og tekstilarbeid. Det holdes en andakt hver gang, og innimellom vanker det noe godt å spise og litt konkurranser. Før jul lager alle sammen hver sin adventskrans, som de får med seg hjem. I mai holdes det basar i fjøset ti Torunn og Torbjørn, hvor det som de unge har laget i løpet av året blir til flotte gevinster. 

I dag er det Torunn Birkeland, Agnes Jorun H. Storhaug og Sabine Gunkel-Sauer som styrer de unge, og de gjør en flott jobb med ungdommene våre.

 

yngres basar 2016.jpg 

BASAR: Gods stemning når Yngres holder basar i fjøset til Torunn og Torbjørn Birkeland. Foto: Oddny Frisk

basar-gevinster.jpg

kopp kaffe.jpg

 

 

.