Lysmesse på Hellvik

Av Eva Sirevåg Sæstad, des.-16

Det er ikke lett å konkurrere med julebyen på en søndags ettermiddag i advent. Derfor var det god plass i benkeradene på Hellvik bedehus under søndagens lysmesse. Dette til tross så var det en høytidelig og stemningsfull time.

Konfirmantene ledet an

De 8 konfirmantene fra Hellvik satte sitt preg på gudstjenesten fra første stund ved å danne inngangsprosesjon med hver sitt tente lys. Konfirmantene var forsangere på alle de kjente og kjærkomne julesangene som vi synger år etter år i advents og juletid. De ledet også an i forbønnen med å lese opp bønner og tenne lys for hvert nytt bønneemne.

Historien om Messel

Søndagens preken var knyttet til historien om de tre vise menn som fulgte stjernen til Betlehem og legenden om den fjerde vismannen Messel som brukte livet sitt til å lete etter Jesus-barnet. Ingunn Stokstad Barane og Astri Svanes Haug fortalte om hvordan han fulgte Betlehemsstjerna, og brukte all sin rikdom og et helt liv på mennesker han møtte på sin vei. Til slutt kom han til Jerusalem og traff Jesus mens han bar sitt eget kors. Der møtte han Jesu blikk, og fikk forståelse og anerkjennelse for det han hadde gjort på sin lange leting. Jesus budskap til oss alle er at det vi gjør mot en av hans minste små, det gjør vi mot han.

Lysmessa ble avsluttet med kirkekaffe og god drøs. Takk til flotte konfirmanter som var med og gjorde lysmessa til en fin og høytidelig stund. Takk også til konfirmantforeldrene som sørget for gode kaker til kaffen.

hellvikkonfirmanter web.jpg

HELLVIK-KONFIRMANTENE var forsangere under Lysmessen.