Lys våkne - døgnet rundt

Thor Erling Sætrevik, nov.-16

Noen av sjetteklassingene var stivere i blikket enn andre under gudstjenesten forrige søndag. De hadde deltatt på «Lys Våken» og overnattet i arbeidskirka.

I løpet av overnattingen brukte de hele kirkebygget og aktivitetshallen for det de var verdt. Som bildene viser, var det tid til både lek, læring og ettertanke.

Øvde natta lang

Ryktene sier at det ble en veldig sen kveld for noen av deltakerne, men de brukte tiden godt. De hadde en gudstjeneste å forberede, og øvde ivrig på tekstlesing, skuespill, sang og dans. Andre hadde kjøkkentjeneste og bakte kaker til kirkekaffen. Innimellom alle forberedelsene var det selvsagt tid til lørdagskos og andre morsomme aktiviteter, før alle til slutt krøp ned i soveposen. Det var viktig å få noen timer søvn før de skulle hjelpe til under gudstjenesten dagen derpå.

tente lys web.jpg

Tente lys: Sjetteklassingene tente lysgloben og fikk tid til å tenke og be.
Foto: Alf G.Østebrøt

Godt nytt kirkeår!

Gudstjenesten markerte første søndag i advent, og da var det på sin plass med litt ekstra ungdommelig futt og energi - for å sparke i gang det nye kirkeåret. Under gudstjenesten fremførte de blant annet en ganske kul låt som oppsummerer visjonen bak arrangementet:

Lys våken-sangen:

Tenk å få være med, å tilhøre slik et sted

Der barna er størst, de små kommer først

Vi lever og vi er til i latter, i gråt og smil

Større enn alt, vi er større enn alt

Å synge, drømme og be

Her i vår kirke samles, spise og le

Lys våken, lys, lys våken, her er det liv,

det er lys, det er sang og vi synger sammen

Lys våken, lys, lys våken her er det fest,

vi blir med med en gang og vi synger sammen!

(1. vers og refreng)

dans web.jpg

Dans: Til tross for rangling, danset ungdommene ifra seg siste rest med energi under gudstjenesten. Foto: Thor E.Sætrevik

Felles trosopplæringstiltak

Arrangementet er et felles trosopplæringstiltak for Egersund, Eigerøy og Helleland menigheter. I tillegg til trosopplærer Christiane Krahner, bidro mange frivillige fra begge menighetene. Takket være dem fikk sjetteklassingene en flott opplevelse av hvordan livet i kirka kan være.

lys våkne web.jpg

Lys våkne: Stemningen var god og energien på topp tidlig og sent.
Foto: Alf G.Østebrøt