Gamle "kirke-klenodier" installert på kirkekontoret

Svein Anton Hansen, nov.-16

En av vedovnene som tidligere stod i Egersund kirke har kommet på plass i foajeen til kirkekontoret.

- Vi vet ikke sikkert når de ble satt inn i Egersund kirke. Men fra de ble tatt ut ca 1975 og fram til nå, har de stått på et av kommunens lagre, sier kirkeverge Jørgen Tore Omdal. Det stod 2 ovner med 2 fyrekamre i hver av de, som sikkert gav flere titalls kilowatt på det meste.

På det nye møterommet på kirkekontoret har en smijernsport blitt satt opp. Fram til tidlig 70-tallet stod det 2 doble porter og gjerden på framsiden av Egersund kirke.

kirkeport web.jpg

SMIJERNSPORT: Kirkevergen synes det er stas å ha fått på plass to slike «kirke-klenodier» som pynt og møbel på kirkekontoret.

kirkeovn 1 web.jpg

KIRKEOVN: Kirkeverge Jørgen Tore Omdal gir ovnen en svartere farge, slik den trolig originalt så ut.