Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Prest med hanekam og dubstepmusikk - Soul Children på Oslotur

Thor Erling Sætrevik, okt.-16. Foto: Alf Georg Østebrøt
 

Korlederne følte seg kanskje gamle, men ungdommene som reiste på Soul Children-festivalen i Oslo fikk se at det å være kristen kan bety å «ta den helt ut». 


- Vi hadde en kjempehelg sammen med et par tusen barn fra andre Soul Children-kor. De fleste showene og konsertene foregikk i Oslo Spektrum. Det var veldig gøy fordi det var så proft og stilig sceneshow, forteller Alf Georg Østebrøt. Forrige helg reiste han og de andre korlederne på festivalen sammen med jentene i Egersund Soul Children.

alle sammen 1.jpg

God stemning: Jentene i Egersund Soul Children koste seg på festival i Oslo. 

- Det var mange artister som opptrådte, men også flere av de mest drevne Soulchildren-korene. Opplegget var retta mot aldersgruppa 12 år og oppover, og de traff godt. De to svenske artistene Emmy og Ella sang tekster som «Vi vil festa» og «Å, det er så fett! Du gjør meg komplett». Som publikum på denne festivalen sitter man ikke bare i stolradene og lytter. Det blir mye opp og stå, dans og sprett. Hele helga hadde høy partyfaktor. - Jeg følte meg nesten litt gammel, humrer Alf Georg.

img_26780001.jpg 

- Høydepunktet var nok den unge presten og artisten Chip Kendall. Han stilte opp på konsert i hanekam med den råeste musikken av alle artistene, ifølge Østebrøt, og fikk hele salen til å danse. Ungdommene kunne nesten ikke tro at han var prest. Han var avgjort den kuleste presten de hadde sett.

 

Helga ble avsluttet med en konsert med alle festivaldeltakerne i et gigantisk kor. - Hårene reiste seg på armen så mektig det var. Hvis du drømmer om å stå på scenen, så er Soul Children definitivt en god plass å være, mener korlederen.

img_28180001.jpg 

- Det er fantastisk å se så mye frisk ungdom og glede på en kristen festival. Det beviser at man ikke trenger å holde igjen eller å leve et kjedelig liv når man er kristen, konkluderer Østebrøt.

img_27180001.jpg