Oslo - her komme’ me’!

Av Thor Erling Sætrevik

Fredag 14.oktober setter 28 ungdommer seg på toget til Oslo. Egersund SoulChildren-koret skal være med på SoulChildren-festivalen i Oslo Spektrum.

- Vi skal delta i parade opp Karl Johans gate, holde friluftskonsert på Universitetsplassen, synge, danse og ha det moro sammen med 1800(!) andre korister fra hele landet, forteller Alf Georg Østebrøt, en av korets ledere. I løpet av helga deltar koret på øvelser sammen med amerikanske gospelsangere. - De pleier å være ganske energiske, smiler han.

Med på noe stort

Festivalen har vokst seg større og større for hvert år. - Fordi vi har blitt så mange deltakere foregår festivalen nå i Oslo Spektrum, forteller Østebrøt. - Ungdommene får virkelig følelsen av å være med på noe stort. Det er spennende å reise til Oslo, men det blir ikke noen shoppingtur - her er det fullt program hele helga.

festival 2015.jpg

Glade korjenter: Jentene reiser til Oslo for fjerde år på rad. Bildet er fra fjorårets festival. Foto: Alf Georg Østebrøt

Jesus Loves Electro

Festivalen pleier ofte å by på noen overraskelser. Tidligere har band som DonkeyBoy og Sweet 17 opptrådt. – I fjor fikk vi være med på en heftig konsert med elektronika-gruppen Jesus Loves Electro, som hadde et lys- og lydshow som tok helt av, minnes Alf Georg.

En god investering

- Vi bor veldig godt, på hotell rett ved Oslo Spektrum, med deilig hotellfrokost. Reisen er et økonomisk stort løft for koret. For å få råd til å reise har de solgt loddbøker og holdt basar, forteller han. - Å reise gir inspirasjon for oss som kor, og for ungdommene er det spennende å være del av en så stor gjeng som liker å synge, danse og ha det moro sammen, så det er en god investering, avslutter Østebrøt.

egersund soulchildren.jpg

Sangglede: Fra en gudstjeneste i Eigerøy arbeidskirke. Foto: Svein Anton Hansen