Brød og gulrøtter er ingen selvfølge

Eva Sirevåg Sæstad, sept.-16

Epler, gulrøtter eller brød kommer ikke bare fra butikken.
Dette fikk 5-åringene som var i kirka på lørdag høre og erfare.

dsc_000100011.jpg

5-åringene var invitert til å være med å forberede søndagens gudstjeneste. De hadde med seg frukt og grønnsaker som ble lagt ved alteret sammen med blomster, korn, brød og smør. Alt for å vise takknemlighet for Guds gode gaver som vi kan høste fra naturen. De var også med og forberedte til kirkekaffen, malte korn til brødet og skar epler til eplekakene. De fikk også høre historien om Noa som ble reddet fra syndeflommen og hvordan naturen er avhengig av både sol og regn for å kunne produsere mat til oss.

dsc_003000016.jpg
TALEHJELP
: 5-åringene holder fram plakater mens historien om Noa blir fortalt.

Regnbuen som garanti

På søndagen kom vi til en kirke som var pyntet til takkefest og Åpne hjerter gudstjeneste. Liturgi, salmer og preken var tilpasset en gudstjeneste for både små og store deltakere.

Barnekoret til Chin-menigheten bidrog med sprudlende sang. Kirkemusa ”Olga” våget seg opp til Christiane Krahner på talerstolen og hjalp til med å få fram budskapet om Gud som sendte sin sønn til jorden for å redde oss. Vi fikk også høre om Noa, flommen og regnbuen som tegn på at Gud bryr seg om oss. Gud lovet at så lenge jorden står skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og natt aldri høre opp. Dette ble illustrert med fargerike tegninger som de unge hjelperne tålmodig holdt fram.

dsc_001800013.jpg
Barnekoret fra Chin-menigheten deltok med frisk sang.

Kaffe, brød og kake

Etter gudstjenesten ble det servert kirkekaffe/brus med både nybakt brød og eplekaker. De unge hjelperne har fått være med å kjenne på at alt kommer ikke bare av seg selv. Kornet må males, brødet må bakes og eplene må skjæres opp når de skal være i kaka. Til og med duken på bordet var laget og designet av 5-åringene full av fargerikt trykk med og av epler.

dsc_001900016.jpg
Trosopplærer Christiane Krahner og kirkemusa "Olga"

Pilegrimer

I forlengelse av gudstjenesten ble det invitert til pilegrimsvandring fra kirka, utover Strandgata og videre opp til Årstad, prestegården og til slutt toppen av Varberg.
En gjeng på 12 moderne pilegrimer fikk høre ulike teorier om tidligere kirker og spor etter disse. Takk til Gudrun Årstad for gjestfrihet på Årstad og til soknepresten som inviterte til pust i bakken i prestegårdshagen med tilhørende historiefortelling.
Fra sletta i Varberg var det stille vandring rundt og opp på toppen av Varberg.

dsc_004800012.jpg
Etter gudstjenesten var det pilegrimsvandring i byen - her på tur rundt Varberg.