Vi er i evighetsbransjen

Tekst: Eva Sirevåg Sæstad. Foto: Svein Anton Hansen. Sept.-16

Se flere bilder fra Frivillighetsfesten

Menighetssenteret har i hele sommer sett ut som en byggeplass, men nå er arbeidet gjort. Torsdag 15. september kunne Egersund menighetsråd invitere til kombinert åpningsfest og fest for alle de frivillige i menigheten vår.

Selv om sola strålte fra skyfri himmel og gradestokken viste en temperatur som vi lengtet etter i sommerferien, så var rundt 50 frivillige og ansatte samlet til fest.
I tillegg til føde for sjel og tanke ble det servert både varmrett og eplekake med is til dessert.

Snorklipping

Menighetsrådets formann Roger Rasmussen ønsket velkommen og ledet oss gjennom festen.

Først av alt var det åpning av det nyoppussede menighetssenteret der sokneprest Ingun Stokstad Barane sto for høytidelig klipping av snor. I tillegg til nytt kjøkken er både gulv, vegger og tak pusset opp. Etter mange års bruk og slitasje var det også på høy tid å skifte ut bord og stoler.

snorklipping.jpg
Sokneprest Ingun Stokstad Barane og menighetsrådets leder Roger Rasmussen

Takk til evighetsarbeiderne

Svein Anton Hansen, snakket om samspillet mellom frivillige og ansatte. Det nytter ikke å si; ”Hadde vi bare hatt flere ansatte, så ...” Skal vi bygge menighet, må vi gjøre det sammen, og vi må gjøre hvert vårt. Alle oppgaver er viktige, enten de er små eller store. Ansatte skal være med å sette i gang tiltak og vedlikeholde disse, men potensialet for vekst og utvikling er hos de frivillige. Uten frivillige stopper menighetsarbeidet opp. Han utfordret oss også på at vi driver et evighetsarbeid – vi er i evighetsbransjen og dette arbeidet endrer menneskeskjebner.

torunn djuve og evy topnes.jpg
Torunn Djuve og Evy Topnes - to av Egersund menighets frivillige.

Musikk og gode historier

Organist Zbigniew testet våre musikalske kunnskaper om salmer og liturgisk musikk med en uhøytidelig quiz. Dette kombinerte han med vakkert pianospill.
Arnt Olav Klippenberg bidro med gode historier og understreket betydningen av å kjenne de gode historiene fra Bibelen. Det gir forståelse og sammenheng. Vi fikk servert en egenerfart utgave av ”den barmhjertige samaritan” der humor og alvor ble flettet sammen som bare Arnt Olav kan gjøre det.

arnt olav klippenberg2.jpg
Arnt Olav Klippenberg

Inkluderingsarbeid

Ingunn og Ivar Barane utfordret oss på arbeidet med å få kontakt med flyktninger og innvandrere. Menigheten har opprettet et inkluderingsutvalg som skal legge til rette for dette arbeidet. Hvordan kan vi som menighet bli bedre til å inkludere nye landsmenn? Vi ble utfordret på det å begynne i det små, gjerne invitere hjem til et måltid mat.

Snart kommer to unge menn fra Sør-Afrika som skal ha praksis i menigheten og i Misjonshuset fra oktober til april. De er elever på bibelskolen på Hald. De er også fremmede i et ukjent land og trenger noen som tar initiativ til å inkludere. Utfordringen er gitt!

Stor takk til dere som stiller opp som frivillige – dere er uunnværlige!

Se flere bilder fra frivillighetsfesten

forsamlingen2.jpg