Bygdedagsgudstjenesten – konfirmanter nå og for 50 år siden.

Oddny Sandstøl Frisk, sept.-16

Den tradisjonelle bygdedagsgudstjenesten ble holdt i Helleland kirke 11.september. Til denne gudstjenesten er både 50-års konfirmantene og årets konfirmantkull invitert.

I år kom det ti jubilanter, og gjensynsgleden var stor der de stod og ventet på hverandre på kirketrappen. Under presentasjonen fikk vi vite at mange fikk sykkel den sommeren de skulle lese for presten. Det var nødvendig, for konfirmantene kom fra hele bygda, og for de fleste var sykkelen fremkomstmiddelet. De kom både fra Hæstad, Hetlandsheia og Gya, for å lese for presten i kirka.

50-års konfirmanter.jpg
Gullkonfirmantene:
Bak fra v. Tor Christian Øgreid, Tom Karsten Steinskog, Geir Hovland, Ove Ansgar Bjørnevoll, Tollef Gya, Tor Kåre Høyland. Foran fra v. Torunn (Drange) Eggebø, Lillian (Høgstø) Moen, Irene (Skipstad) Aase, Arne Bjørn Hetland

Årets konfirmanter var en liten gjeng på fire staute unge menn. Flere var interessert i å skru og mekke, så kanskje det må være en aktivitet i løpet av konfirmasjonstiden.

konfirmanter i kirka.jpg

Årets konfirmanter: Fra v. Sondre Garpestad Feed, Sindre Lye Skipstad, Glenn Kåre Søyland og Bjørnar Birkemo Wold

Etter gudstjenesten var både gullkonfirmantene og årets konfirmanter invitert på Grendehuset på komle og kaffe og kaker. Der kunne de fortsette drøset og treffe igjen andre hedlandsbuer.

konfirmanter komlemiddag.jpg