Vi over 60 – høy på kaker og trivsel

Svein Anton Hansen, mai-16

Bruk ingredienser som kjente allsanger, smørbrød, fløtekaker, åresalg og den gode drøsen, og du har skapt suksessoppskriften på ”bedehus-basar-følelsen”. I Eigerøy arbeidskirke skapes denne gode opplevelsen på ”Vi over60”.

Se flere bilder fra "Vi over 60".

Ukens høydepunkt. Månedens høydepunkt. Ja, kanskje til og med halvårets høydepunkt! ”Vi over60”i Eigerøy arbeidskirke har høy status og er svært populær hos mange eldre i hele Eigersund. Høy status har nok også sammenheng med høy kakefaktor. Det må nærmest være en utenkelig tanke at ”Vi over60”skulle blitt arrangert uten smørbrødene med egg og ansjos eller kaker med fløte i tre etasjer toppet med jordbær. Når du i tillegg synger sanger som ”Navnet Jesus” og ”Da Jesus satte sjelen fri” og kan kjøpe årer, ja, da får du den gode ”bedehus-basar-følelsen”.

kaker1.jpg

HØY KAKEFAKTOR: Ingen ”Vi over60” uten fløtekaker. Fra venstre Randi Netland, Astrid Hovland, Inger Sæstad, Wenche Sæstad Endresen, Jorunn A. Bjortjønnli og Lydia Grøsfjeld.

- Vi har faktisk holdt på i nærmere 20 år, forteller Aud Tove Hovland, primus motor for ”Vi over60”. Men hun har med seg en god gjeng i Inger Brit Furuseth, Inger Sæstad, Astrid Hovland, Jorunn A.Bjortjønnli, Wenche Sæstad Endresen og Martin Kolstad.
De steller til med møte, andakt, sang og musikkinnslag, smørbrød, kaker og åresalg.
På samlingen i slutten av mai blåste IMF Brass fra Bryne liv i forsamlingen, mens undertegnede ble invitert å holde andakt.

imf brass1.jpg

KORPS-BESØK: IMF Brass fra Bryne spilte alene og til allsangen.

- Vi har disse samlingene to ganger i halvåret. Og det kommer mellom 60-100 personer hver gang, forteller Aud Tove. At folk setter pris på disse samlingene merker en på den gode drøsen og alle smilene både under samlingen og når folk går hjem. Noen med en potteplante i hånda vunnet på åresalget.

god drøs.jpg

GOD DRØS: Gerhard Larsen Hestnes, Sigmund Hadland og Erling Skadberg drøftet alt fra vinnersjansene på årene til gamle dager hvor en måtte dra sjøveien mellom byen og Eigerøy.