Teresa – organisten på Helleland

Svein Anton Hansen, jan.-16

Er du på en gudstjeneste i Egersund eller Helleland kirke, vil du ganske sikkert høre orgelspill av en med etternavnet Zuchowicz.

Helleland menighet fikk ny organist sist høst, Teresa Zuchowicz.

teresa zuchowicz portrett.jpg

- Jeg finner en stor glede i å uttrykke min kjærlighet til Kristus gjennom musikken, og jeg ønsker å dele dette med andre mennesker jeg jobber med, uavhengig av trosretning. Dette sier Teresa som startet som organist i Helleland menighet 1.november. Hun er gift med kantor i Egersund Zbigniew. Hun har erfaring som musiker og er uteksaminert innen orgel og piano. – Jeg har over 25 års erfaring som musikklærer som arbeider med ungdom om å arrangere og øve musikk i ulike musikalske stilarter. Videre har jeg arbeidet som fast organist og vikarorganist gjennom de siste 25 år i mange menigheter i Europa.

Og det er en velutdannet organist Helleland menighet nå får. Hun har en mastergrad i musikk fra musikkakademiet i Gdansk Polen. De siste ca 20 årene har ekteparet bodd og arbeidet på Island.