Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Sommerprat med Hedvig

Menighetsbladet ønsker i sommer at våre lesere skal bli bedre kjent med de seks sist ansatte på kirkekontoret. Denne uken møter du Hedvig Caroline Karlsen, kateket i Eigersund. 

 

Hvordan vil du beskrive dette siste året i forhold til utfordringer og gleder i arbeidet?

Det siste året har vært utrolig innholdsrikt og fint for min del. Jeg hadde en veldig kjekk gjeng med konfirmanter som i stor grad var samkjørte neste fra starten av. Flotte frivillige medarbeidere både i konfirmantutvalg og trosopplæringsutvalg gir min arbeidshverdag et løft. Det var flott å få en start på KRIK dette skoleåret og jeg gleder meg til videreutviklingen av dette. Årets høydepunkt vil jeg si var turen til New York med Ungdomsforeningen Vår, dirigenter og foreldre. Vi fikk se kontrastene i byen mellom “bissy” shoppere på 5th Avenue og en unik nestekjærlighet på besøk i Yonkers, (en time nord for sentrum av New York), hvor vi møtte gospelartist Joel Polo Jr. og hans menighet. Her hadde menigheten laget mat i flere dager til vi skulle komme på besøk og vi ble ønsket velkomne som søstre og brødre i menigheten. 


Hva bringer denne sommeren og hvordan forbereder du deg på et nytt arbeidsår?

For meg startet sommeren tidlig med en juniturne til hjemlige trakter, dåp av min yngste nevø i Bodø og gode dager i midnattssol ved mitt barndomshjem på Gravdal, i Lofoten. Ellers i sommer skal jeg ut på feltoppdrag for den norske Sjømannskirken på Mallorca. Jeg skal være nattevandrer sammen med et ektepar og vi skal dele ut gratis vann til berusete ungdommer i Magaluf mellom kl. 23 og kl. 03 i to uker. Jeg elsker å være våken på natten så denne tjenesten passet helt perfekt for meg. Jeg forbereder meg til et nytt arbeidsår med å evaluere året som har vært sammen med kolleger og utvalg, tømme hodet, skaffe meg nye impulser og stelle i hagen.

hedvig c k web.jpg

LESEGLEDE: Kateket Hedvig gleder seg til å pløye gjennom flere bøker denne sommeren. Foto: Jørgen Tore Omdal

 

Hvilke visjoner og ønsker har du for det nye arbeidsåret? Hvilke prioriteringer gjør du og hva er viktigst?

For det nye arbeidsåret så har jeg mest håp og ønsker. Jeg håper at mange av de utrolig flotte konfirmantene fra i vår prioriterer å gå på kurset Videre og blir med som frivillige medarbeidere fremover. De hadde alle unike egenskaper som vi i Egersund menighet trenger og vil kunne ha stor glede av. Jeg gleder meg veldig til å starte med neste kull med konfirmanter, til konfirmantleir og til de fine lysmessene som konfirmantene pleier å lage. Også er det utrolig gøy at KRIK skal få være i Egersunshallen fredager i partallsuker fra og med september. Jeg håper og tror at det vil bli plass til mange og at vi kan ha ulike aktiviteter fordelt utover arealet for så å samles til andakt midtveis i opplegget. For meg er det viktigste i min jobb å skape en relasjon mellom barn og unge og deres menighet. Vi er alle skapt i Guds bilde, unike og helt med vilje. I dagens prestasjonssamfunn håper jeg at kirken kan være en møteplass hvor du kan komme som du er, med de egenskaper, tanker og følelser som du er velsignet med. Så kan vi i fellesskap elske frem det best i hverandre og lære av Jesu eksempel. 

 

Hvilken bok håper du å lese i sommer?

Jeg har allerede lest første sommerferieboken, den het “Så lenge det er stjerner på himmelen”. En fantastisk bok om å leve livet fullt ut, tro på ekte kjærlighet og være ærlig med de man er glade i. Jeg koste meg stort med denne. I vår leste jeg også “Kunsten å høre hjerteslag”, jeg har nå begynt på forfatterens neste bok som heter “Kunsten å være den man er” og håper å få lest denne i løpet av sommeren. I begge de to siste bøkene utspiller mye av historien seg i Burma, jeg synes innblikk i andre kulturer og tenkesett er veldig spennende.

 

.