Sommerprat med Ingun (2015)

Menighetsbladet ønsker i sommer at våre lesere skal bli bedre kjent med de seks sist ansatte på kirkekontoret. Denne uken møter du Ingun Stokstad Barane, sokneprest for Egersund menighet.

Hvordan vil du beskrive dette siste året i forhold til utfordringer og gleder i arbeidet?

Nå har jeg vært sokneprest i litt over et år. Dette året har gitt meg mange gode opplevelser og mange utfordringer. Jeg synes det har vært flott å møte folk i alle aldre og livssituasjoner. Jeg er heldig som blant annet får komme rundt og holde andakter på Lagård, Tyrigården, Lundeåne og Kjerjaneset. Det har også vært kjekt å planlegge og holde ulike typer gudstjenester i Egersund, Bakkebø, på Misjonshuset, på Hellvik, Helleland og Eigerøy. I tillegg har jeg hatt noen vielser, mange begravelser og mange møter, besøk og samtaler med folk. Det er en veldig variert jobb jeg har fått, som både kan være givende og krevende! Da er det godt at jeg er med i en fin stab som fungerer godt sammen.

Jeg har blitt litt kjent rundt omkring i Dalane prosti også. Setter pris på kontakt med de andre kirkesamfunnene og forsamlingene i Egersund, med fellesmøtene i vår som et høydepunkt.

Hva bringer denne sommeren og hvordan forbereder du deg på et nytt arbeidsår?

Jeg håper det blir noen litt roligere uker på jobb denne sommeren før jeg går ut i ferie i slutten av juli. Men, selv om det er sommer skal det likevel holdes gudstjenester, det er begravelser og det er vielser. Vi prester i Dalane dekker også opp for hverandre i ferietiden. Det blir derfor ikke mye tid til forberedelser til nytt arbeidsår.

ingun s barane web.jpg

REISETIPS?: I høst skal Ingun besøke Egersund menighet sin vennskapsmenighet i Tallinn. Kanskje lese en bok om severdigheter i Tallinn? Foto: Svein Anton Hansen

Hvilke visjoner og ønsker har du for det nye arbeidsåret? Hvilke prioriteringer gjør du og hva er viktigst?

Mye er allerede lagt av planer for det nye arbeidsåret som ligger foran. Jeg gleder meg blant annet til menighetstur til vår vennskapsmenighet i Mustamae, Tallinn, i september. Jeg gleder meg også til en ny gjeng med konfirmanter, høsttakkefest der 5-åringer blir invitert og utdeling av bok til 4-åringer. Det blir også spennende med et nytt menighetsråd i høst, der mange nye skal finne sin plass i råd og utvalg. Høsten venter med mange gleder og utfordringer, mange flotte gudstjenester og møtepunkt med gamle og unge.

Jeg ser at det er viktig for meg å prioritere noen pustehull og hvilesoner midt i en travel tjeneste. Så, jeg kommer fortsatt til å være noe forsiktig med å si ja til oppgaver utenom arbeidstiden. Nå gleder jeg meg til ferie, der jeg kan samle litt krefter og være mye sammen med familien.

Hvilken bok håper du å lese i sommer?

”Glassblåseren fra Murano”. En annen bok jeg anbefaler: ”Svøm med dem som drukner” (Lars Mytting)