Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Givertjeneste Kirkestue Helleland

 
Svein Anton Hansen

Hvordan har det gått med innsamlingen til ny kirkestue på Helleland?

 
Fredag 24.januar-14 skrev vi i Menighetsbladet (Dalane Tidende) om givertjeneste, om at Bibelen oppfordrer oss som kristne til å gi av det vi har fått. Både Jesus selv og andre i Bibelen oppfordrer oss til å gi med glede. Og giverglede har mange på Helleland. Kollekt til menigheten og misjonsorganisasjonene ligger i blodet hos mange. Sist høst spurte menighetsrådet hvor mange som ville være med på fast givertjeneste eller gi en engangsgave til Kirkestue. Og ut fra de svarene menighetsrådet fikk inn, vedtok Helleland menighetsråd å starte innsamling for å få bygget en kirkestue ved Helleland kirke. 

helleland mr givertjeneste web.jpg

 FANTASTISK! Helleland menighetsråd er godt fornøyd med givertjenesten så langt. 


 En halv million!

Fra innsamlingen startet i midten av desember og fram til 20.januar hadde det kommet inn kr 455.373. Av dette er kr 433.000 engangsbeløp og kr 22.000 fast givertjeneste. – ”Bare helt fantastisk!” gikk igjen da menighetsrådet fikk presentert tallene forrige uke. I tillegg har menigheten kr 30.000 på ”kirkestuefond” og fått lovnad om kr 50.000 fra Den Norske Kirkes Landsfond. Dermed nærmer kontoen seg kr 550.000. 
 

Skattefradrag

Myndighetene gir 28 % skattefradrag for gaver mellom kr 500-12.000. De som har gitt gaver til Kirkestuen i 2013 har fått eget brev om dette. Fra 2014 økes skattefradragsbeløpet til kr 16.800. Gaver til Kirkestuen må merkes med navn på den som gir. Gaver settes inn på konto 3270.23.55426.  

Eigersund Kirkelige Fellesråd driver prosessen framover med å få bygget Kirkestuen. De vil arbeide videre med søknader til kommunen samt tegninger over huset. Helleland menighet vil arbeide videre med givertjenesten. 

 
 

.