Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Med himmelen som altertavle

 
Av John Magne Aas

For et par år siden ble hovedetasjen i Hellvik bedehus renovert. Kjøkkenet ble skiftet ut. Storsal og lille sal ble slått sammen. Vegger malt, tak isolert og panelt på nytt, nye teppefliser, nytt lydanlegg og podium. Det var allikevel noe som manglet. En kom liksom aldri i mål med utsmykkingen av alteret. 
 

I vår ble det bestemt å fikse opp den utvendige fasaden. Det ble hentet ideer fra Misjonshuset i Egersund. Fasade med blanding av «stein» plater og kledning av tre ble valgt. I denne prosessen kom en på at det kunne ha vært fint med vinduer i den enden som alteret er. To høge smale vinduer ble lansert og vedtatt. Tanken har vært at en kan få til et eller annet glassmosaikk eller lignende i vinduene. Enda er ikke dette på plass. I mellomtiden nyter vi synet av naturen gjennom vinduene. Hva er vel vakrere enn himmelens fargespill?  Sol og skyer i forskjellige kombinasjoner og farger. Det er godt for sjel og sinn å nyte Guds skaperverk. 

himmelen som altertavle.jpg

I dag er det ingen ting på ytterveggen som forteller hva slag hus dette er. Bokstavene med Hellvik bedehus forsvant med den gamle kledningen. Siv Grete Bøhn-Pettersen i Dalane tidende har tegnet ny logo. Denne blir brukt i annonser og på plakater. Denne logoen kommer i nær femtid til å smykke endeveggen. 

Det pågår ett aldri så lite ungdomsprosjekt i kjelleren. Ungdommene har fått utfolde seg og er godt i gang med å bygge om og modernisere kjellerstuen. Vi venter spent på resultatet. Barne- og ungdomsarbeid er femtiden for menigheten på Hellvik. Denne høsten har det kommet 20 gutter og jenter på øvelsen til barnekoret. I fremtiden kan de boltre seg i kjellerlokalene.
 

Det er det indre som teller.

I høst programmet for Hellvik bedehus beskriver en den ytre fasade endringen. De håper at det ikke bare er den ytre fasaden som blir fornyet men at det som skjer innenfor veggene gir oss mye glede og godt felleskap denne høsten.  Denne høsten vil bedehuset ha fokus på hva det vil si å tro på Jesus og hvilke følger troen får for det livet vi lever og menneskene vi møter. Den viktigste konsekvensen av levende tro er utvilsomt kjærlighet. Bedehuset ønsker at det må få prege hele Hellvik; at vi framsnakker hverandre, viser omsorg og er rause mot hverandre. 

hellvik bedehus med logo.jpg

 

 
 

.