Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Vennskap Egersund - Estland

 
 

Tekst: Roger Rasmussen, leder av vennskapskomiteen
Foto: Eivind Hauglid NMS 

Dagene 13.-15.april fikk vi besøk av Tiina Klement, Eveli Balasjan, Tuuli Korsar, Kersti Prii og Katlin Parnapuu fra vennskapsmenigheten i Mustamae. Lørdag ettermiddag fikk 3 av gjestene omvisning i kirken, tur opp på Varberg samt en kjøretur ut til Nordre Eigerøy. Om kvelden var alle gjestene samt 7 fra vår menighet samlet til husfellesskap der vi ble nærmere kjent med hverandre. Vi avsluttet kvelden ved å be sammen og lese søndagens prekentekst på estisk og norsk. 

Søndag formiddag deltok våre venner på gudstjenesten i Egersund kirke. Det ble en veldig flott opplevelse da det var hele 6 barn som ble døpt. Det gjorde ett spesielt sterkt inntrykk da flere begeistrede barn fikk komme ut på kirkegulvet og vise frem tegningene sine til en like begeistret sokneprest Georg Reistad. Gjestene fra Mustamae deltok også på menighetens årsmøte samt møte i Misjonshuset om kvelden. I Misjonshuset fikk de høre en inspirerende andakt av regionleder i NMS Eivind Hauglid samt flott sang av Arild Thorsen. Mandag formiddag ble brukt til byvandring og handling i butikker. 

Vennskapskomiteen er veldig godt fornøyde med besøket fra Mustamae. Vi har knyttet enda sterkere bånd til våre venner. Det har vært en helg med god dialog og godt fellesskap. Tiina Klement har under gudstjenesten, årsmøtet og møtet i Misjonshuset gitt en spennende og interessant presentasjon av menigheten sin. I følge våre venner har dette besøket vært en meget god opplevelse hvor de har møtt stor gjestfrihet og varme. De har fått flere nye venner og kommer gjerne tilbake. Vennskapskomiteen er sikre på at menigheten i Mustamae vil få flere besøk fra Egersund i årene fremover.

Se bilder fra besøket

egersund og estland foto eivind hauglid 11.jpg

Vennskapskomiteen fra Egersund og 5 damer fra vennskapsmenigheten i Estland. Her i Misjonshuset.
Vennskapskomiteen: Gerd Åshild Leidland (1 fra v.), Børre Berge (4 fra v.) og Roger Rasmussen (6 fra v.)  
Foto: Eivind Hauglid, NMS 


 
 

.