Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Annerledesrommet: Julebyens åpne kirke

 
 

Av Marit Fimland


Stillhet, musikk og fortellinger

Midt i byen, og midt i travelheten, finnes dette annerledesrommet. Her inviteres du til et stille rom midt i Julebyen. Her kan du sette deg ned og bare være til... og her kan du komme sammen med andre mennesker  og innimellom stillheten også oppleve flere arrangementer og konserter. Også i år får vi høre musikk fra kirketårnet. Også i år kan store og små komme inn i kirka og se på forskjellige julekrybber i kirkerommet. Det blir dessuten fortellerstund for barna den første lørdagsformiddagen under Juleby-arrangementet. 

åpen kirke.jpg

Velkommen til åpen kirke i Julebyen!
 

Julekrybber og ikoner

Christoffer Songe stiller ut julekrybber i år også; detaljrike krybber, der hver eneste krybbe inneholder en liten stein fra Betlehemsmarkene. Flere krybber fra ulike land og tradisjoner blir også å se. Nytt av året er imidlertid fokuset på ikoner. Selve ordet ikon kommer av det greske eikon, bilde. Disse bildene omtales på gresk som «hellige bilder», men er ikke hellige i seg selv, men i kraft av hva det viser til, sies det i boka Det hellige bildet av Hege Aasmuntveit (Avenir forlag, 2008): «Ikonen peker mot Gud, mot Kristus og mot hellighet i den troendes liv».  De blir av og til omtalt som «vinduer til den guddommelige verden», eller «teologi i farger», og har derfor viktig funksjon i Den ortodokse kirke spesielt. Torsdag 6. desember kommer ikonmaler Rigmor Hasle Amundsen til Julebykirkens torsdagskveld og vil holde foredrag og fortelle mer om denne tradisjonen fra Den ortodokse og Den katolske kirke, som mange nordmenn har fått sitt første møte med på reiser til sørligere strøk. I tillegg til julekrybber, kommer forskjellige ikoner som kan knyttes spesielt til julens budskap til å stå framme i kirka. 

Ingressbilde

Ikoner – mer enn «turistsuvenirer» fra Syden.

Velkommen!

Følg med på Julebyens nettsider eller på annonser for nærmere detaljer. Utenom alle arrangementene går det an å benytte sjansen til å bare være innomhus og varme seg i kirka så lenge Julebyen er åpen, sitte ned i stillhet og kjenne på fred og ro. Velkommen til Annerledesrommet i Julebyen!

Se hele programmet for Åpen Kirke i Julebyen

 

 

 
 

.