Eigersund Kirkelige Fellesråd

Bønn

Aktiviteter

Åpen kirke og bønnestund – eller salmestund

Mange mennesker på ferie i utlandet legger ofte turen innom et åpent kirkerom og opplever det som en verdi i seg selv. Om sommeren er Egersund kirke åpen for turister og andre besøkende – men visste du at kirka midt i byen er åpen i uka gjennom hele året, utenom søndager, som et tilbud til hele byens befolkning? 

Åpne kirkedører
Alle torsdager (utenom første torsdag i mnd.) kl. 17:30 åpnes kirkedørene, slik at de som vil, kan komme inn i et stille rom, et hellig annerledesrom, sette seg ned, få ro til å tenke, be – eller bare være. Det går an å sitte ned i en halvtime i kirkebenken, eller bare komme innom en liten stund og tenne et lys. 

Bønnestund eller salmestund
Samlingene preges av en enkel liturgi med litt sang, faste bønner, men også muligheten for å be sammen – høyt eller stille.

På spørsmål om tanken bak torsdagskveldene i kirka, svarer tidligere sokneprest i Egersund Georg Reistad: - Vår tanke er at disse torsdagene skal bidra til å synliggjøre pulsslaget i menighetens fellesskap. Her kan enhver komme og melde sitt behov for forbønn: for seg, sine eller andre nære. Her kan vi komme og synge sammen i glede, bekymring og sorg. Torsdagskveldene i kirka kan fungere som et pusterom på en helt alminnelig hverdag, midt i uka.

candles-209157_960_720.jpg

 

.