Velkommen til Egersund, Eigerøy og Helleland menigheteralle kirker.jpg

Kolofon

Tørketid eller blomstringstid

I år har vi kunnet glede oss over sola som skinner dag etter dag. Hagemøblene har vært flittig brukt og det har vært badetemperaturer som kan friste den mest kresne. Samtidig har bøndene ventet og ventet på etterlengtet regn. Vi har opplevd den lengste tørkeperioden i manns minne.

Vann er viktig!

Vi opplever for tiden den verste tørkesommeren siden 1947. For noen er det flott med varme og gode sommerdager, men vi føler alle med bøndene som mangler vann og får mye mindre avlinger enn normalt. Det har også blitt så tørt at brannfaren er stor og noen steder begynner det å nærmer seg mangel på drikkevann.

Sommerhilsen fra Bjaanes

Skulle min sommerhilsen bli like lang som denne sommeren, ja, så vet jeg ikke hvor lang den hadde blitt. Varmen kom tidlig til oss i år og den ser ut til å fortsette. - I det siste har jeg møtt nye mennesker, også fra andre land. Det er fint å kjenne på samhold selv om en ikke har samme språk.

Sommertanker - Guds vilje

Sommeren gir avkobling fra det daglige, og dermed også mulighet for tilkobling til roligere og dypere tanker. Hytta har for meg blitt et slikt sted for tilkobling. Etter en del besøk fra familie og venner, senket roen seg for alvor siste del av juli.

Hvorfor feirer vi Olsok?

I motsetning til Sankthans som vi skrev om for noen uker siden, har Olsok fått en annen og mer omfattende plass i kristelige kretser enn sankthans. Men i motsetning til Sankthans har jeg ingen tradisjoner med meg fra barnsben av, når det gjelder Olsok.